La Taula Nacional de Mobilitat canvia les fases dels colors de la neu per millorar la seguretat a la carretera i evitar embussos

La Taula Nacional de Mobilitat canvia les fases dels colors de la neu per millorar la seguretat a la carretera i evitar embussos

El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, i el director adjunt de la Policia, Bruno Lasne, han presentat aquest dimarts el dispositiu especial de trànsit hivern 2019-2020. Entre les novetats principals hi ha l’adaptació dels “colors de la neu”, aprovats per la Taula Nacional de Mobilitat a demanda del Departament de Mobilitat, del Servei de Policia i del COEX. Els nous colors de la neu modifiquen els que han estat vigents els darrers anys i busquen una millor adaptabilitat a les diferents alertes viàries relacionades amb les condicions hivernals a la carretera, així com millorar les condicions de seguretat i evitar els embussos en llocs conflictius. Així, queden definits de la següent manera: la fase verda, que no implica cap afectació, queda suprimida. La fase groga o de “neu a la carretera” obliga a la utilització o bé de pneumàtics d’hivern o bé d’equipaments especials i una velocitat màxima de 60 km/h.

Es crea la fase taronja o de “carretera perillosa, gel a la calçada”, que redueix la velocitat màxima a 50 km/h i a l’ús obligatori de cadenes per tots els vehicles de més de 3.500 kg, encara que ja duguin pneumàtics d’hivern. També es modifica la fase vermella o de “carretera en condicions molt adverses”, que obliga a l’ús de cadenes per a tots els vehicles i una velocitat màxima de 30km/h. En aquesta fase, els transports de mercaderies de més de 19.000kg no poden circular. Finalment, la fase negra o de “carretera intransitable” obliga a suspendre la circulació a tots els vehicles. La presentació d’aquest matí també ha servit per presentar la previsió d’entrades per a les properes festivitats. D’aquesta manera, s’espera que per la Puríssima, és a dir del 6 al 8 de desembre, entrin 32.000 vehicles per la frontera hispanoandorrana i 11.000 per la francoandorrana.

Per l’època nadalenca, que inclou del 23 de desembre al 6 de gener, s’espera una entrada total de 159.000 vehicles, 110.000 dels quals accediran al Principat per la frontera del riu Runer. El director del departament de Mobilitat també ha presentat les novetats incloses al web www.mobilitat.ad i l’aplicació per a mòbils, que inclou a partir d’ara més idiomes i busca ser més intuïtiva i participativa per als usuaris.

Read more: Les actualités d'Andorre ...