Rússia va guanyar la medalla olímpica en l’últim campionat mundial de ràfting, però a Rússia no hi ha espai per entrenar, lamenta Jean-Yves Sheutin, l’entrenador francès de l’equip de ràfting rus

Rússia va guanyar la medalla olímpica en l'últim campionat mundial de ràfting, però a Rússia no hi ha espai per entrenar, lamenta Jean-Yves Sheutin, l'entrenador francès de l'equip de ràfting rus

El campionat mundial de ràfting (2019 ICF Campionats del Món de piragüisme d’aigües braves, en les modalitats d’eslàlom olímpic i descens) tindrà lloc del 25 al 29 de setembre a la ciutat espanyola de la Seu d’Urgell. En la cerimònia d’obertura del 22 de setembre, all-andorra.com va tenir una entrevista amb l’entrenador en cap de l’equip rus, el francès Jean-Yves Sheutin, qui va expressar les seves expectatives i va lamentar que a Rússia, els guanyadors de la medalla d’ bronze russa de la Copa del Món 2018 no tenen on entrenar:

“Sovint vinc a la Seu d’Urgell. La primera vegada, vaig arribar aquí el 1992 com a espectador.

Vaig ser entrenador de l’equip de França fins a 2012. Però França és un país petit… El destí em va portar a Rússia. L’equip rus necessitava un entrenador. Vam discutir les perspectives de cooperació i des de gener de 2013 vaig començar a entrenar atletes russos.

Jo visc a Pau, però sobretot visc amb la meva maleta pels hotels. Viatjo 250 dies a l’any.

La meva feina avui és organitzar l’entrenament, fer la selecció, el programa entrenament, donar consells…

Tot l’equip està compost per atletes russos, de ciutats com Moscou, Sant Petersburg, Tyumen, República d’Altai,

Krasnoyarsk, Nizhny Tagil… Aquest any han vingut aquí 13 atletes, homes i dones, la mitjana d’edat és de 23 anys . És un gran equip, de veritat!

De fet, el que li falta a Rússia són estadis, per la qual cosa moltes persones s’uneixen per viatjar a l’estranger i entrenar, principalment a Europa -aquí a Espanya a la Seu d’Urgell, o en Pau a França.

Desafortunadament, he de dir que no hi ha altra nació al món que hagi guanyat una medalla olímpica i no tingui un lloc a casa seva per entrenar-se.

Pel que fa a les meves expectatives aquest any, puc dir que l’any passat, l’equip rus va guanyar el bronze. Aquesta va ser la primera vegada en la història de Rússia. En l’última Copa del Món, només cinc països van anunciar el nombre de guanyadors: Alemanya, Austràlia, Gran Bretanya, la República Txeca i Rússia. Per a Rússia, és un gran orgull. Entrem en la història del campionat a Rio de Janeiro.

Aquest any intentarem arribar a un màxim. Veurem què passarà durant aquest cap de setmana.

Tot el treball tenia com a objectiu garantir que els russos poguessin exercir-se amb èxit en aquesta important competència internacional.

En 2018, hem arribat a un punt d’inflexió en l’equip. La composició dels atletes i entrenadors s’ha actualitzat i esperem que aquests canvis ens portin noves victòries aquest any. L’equip rus té atletes amb gran potencial.”

Read more: Opinió ...